WERKEN BIJ

Bij Fleurâge Residences is het leven goed

Bij Fleurâge Residences is het leven goed: ook voor de medewerkers. Komt dat omdat iedereen het zo belangrijk vindt dat je oud mag worden op je eigen manier?

Samenwerken in een team dat ondersteunt, in plaats van betuttelt. En dat is niet alleen veel prettiger wonen, het is ook heerlijk werken. De Villa: een echt thuis voor elke bewoner. En een heerlijke werkplek waar je echt het verschil maakt.

Collega's aan het woord


Het team bestaat uit mensen in alle leeftijden en dat is boeiend en leerzaam.Corry Hoogenboom, zorgcoördinator

Fleurâge ligt op een fraaie locatie en het is een huis met sfeer. Omdat het kleinschalig is, leer je er al snel de bewoners en collega’s kennen.
Ik werk er als verpleegkundige, in een team met alle disciplines die nodig zijn om optimale zorg te leveren. Het team bestaat uit mensen in alle leeftijden en dat is boeiend en leerzaam.

Onze doelgroep is de oudere medemens, zij hebben met hun familie bewust gekozen om in Fleurâge te wonen. Zelfstandig in een mooi appartement met zorg op maat waar ik een bijdrage aan mag leveren. Als nieuwe collega’s zou ik het liefste enthousiaste leergierige teamplayers zien, die net als ik affiniteit met ouderen hebben, zich inzetten en flexibel zijn. Ik vind het leuk als je eens langskomt om de sfeer te proeven en elkaar te ontmoeten.

Het mooie van mijn baan is dat ik mezelf kan zijn en doen waar ik goed in ben. Mandy Brummelkamp, verzorgende en activiteitenbegeleider

Inmiddels werk ik al vier jaar bij Fleurâge en nog steeds elke dag met veel plezier. Een werkdag is voor mij erg afwisselend omdat ik zowel in de zorg als in de activiteiten werk.
Op een dinsdag bijvoorbeeld begin ik met zorg, help ik de bewoners de dag opstarten en drinken we koffie. Daarna start ik met mijn activiteiten. Op dinsdag ga ik bij een aantal bewoners langs voor specifieke begeleiding, wat varieert van mozaïeken tot een rondje fietsen op de duofiets. Doordat we kleinschalig zijn bouw je echt een band op met de bewoners, maar ook met familieleden.

Het mooie van mijn baan is dat ik mezelf kan zijn en doen waar ik goed in ben. Mij bezighouden met het stukje welzijn van de bewoners, ze een leuke dag bezorgen. Het voelt voor mij ook niet altijd als werken. Wat ik leuk vind aan werken bij Fleurâge is dat je samen met collega's de dag draait. Ieder heeft zijn eigen taken, maar helpt elkaar waar nodig is waardoor je echt als een team op de werkvloer staat. Ook daarom is het denk ik ook belangrijk dat je flexibel bent, sociaal, open staat voor feedback en leergierig blijft. In de twee jaar dat ik hier nu werk heb ik ook onwijs veel geleerd. Op werkgebied, maar ook over mezelf. Hoe mooi is dat! Ik hoop daarom ook hier nog lang te werken met veel plezier!

Het lukt me nog beter om mij te verplaatsen in de mens.Marina van Esch, EVV-er (verzorgende IG & GVP)

Bij Fleurâge heb ik me vanaf dag een welkom gevoeld. Ik ben als herintreder binnengekomen. Als jonge vrouw van zeventien had ik al eerder voor dit vak gekozen, nog jong en relatief weinig werk- en levenservaring. Ik heb toen gedurende twintig jaar veel ervaring opgedaan, op een aantal verschillende werkplekken. Ongeveer vier jaar geleden is Fleurâge op mijn pad gekomen, en wat heb ik enorm veel geleerd afgelopen jaren. Gesteund door collega’s en directie die goed zien wat je eigen kwaliteiten zijn. Er is ruimte voor groei en verbreding/verdieping van je kennis door het volgen van cursussen, e-learning en bijscholing. Door de vele werkervaring en daarnaast levenservaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, lukt het mij nog beter om mij te verplaatsten in de mens. Ik ben dan ook zeer geïnteresseerd in de persoon achter de dementie, wat heel goed aansluit op de visie van Fleurâge ‘Ken je bewoner’. In november 2019 de opleiding van GVP= Gespecialiseerd verzorgende Psychogeriatrie afgerond. Doordat de Villa kleinschalig is voel ik mij nog meer betrokken bij bewoners, familie en collega’s. De sfeer, de verschillende teams, de Villa en de aankleding maken het geheel tot een voor mij bijzondere en fijne werkplek.

Bij Fleurâge ervaar ik ruimte voor de eigen ontwikkeling.Philomena Arenda, activiteiten begeleider en verzorgende

Bij Fleurâge heb ik ruimte voor de eigen ontwikkeling, ik kan mijn creativiteit volop gebruiken in groepsactiviteiten en individuele activiteiten. Werken in het team van activiteitenbegeleiders bij Fleurâge was voor mij ook werken in een team waar je van op aankunt. Het draait bij Fleurâge om aandacht voor de bewoner, daar staan ze voor en gaan ze samen voor.