WERKEN BIJ

Bij Fleurâge Residences is het leven goed

Bij Fleurâge Residences is het leven goed: ook voor de medewerkers. Komt dat omdat iedereen het zo belangrijk vindt dat je oud mag worden op je eigen manier?

Samenwerken in een team dat ondersteunt, in plaats van betuttelt. En dat is niet alleen veel prettiger wonen, het is ook heerlijk werken. De Villa: een echt thuis voor elke bewoner. En een heerlijke werkplek waar je echt het verschil maakt.

Collega's aan het woord


Het team bestaat uit mensen in alle leeftijden en dat is boeiend en leerzaam.Corry, coördinerend verpleegkundige

Fleurâge ligt op een fraaie locatie en het is een huis met sfeer. Omdat het kleinschalig is, leer je er al snel de bewoners en collega’s kennen.
Ik werk er als verpleegkundige, in een team met alle disciplines die nodig zijn om optimale zorg te leveren. Het team bestaat uit mensen in alle leeftijden en dat is boeiend en leerzaam.

Onze doelgroep is de oudere medemens, zij hebben met hun familie bewust gekozen om in Fleurâge te wonen. Zelfstandig in een mooi appartement met zorg op maat waar ik een bijdrage aan mag leveren. Als nieuwe collega’s zou ik het liefste enthousiaste leergierige teamplayers zien, die net als ik affiniteit met ouderen hebben, zich inzetten en flexibel zijn. Ik vind het leuk als je eens langskomt om de sfeer te proeven en elkaar te ontmoeten.


Het mooie van mijn baan is dat ik mezelf kan zijn en doen waar ik goed in ben. Mandy, verzorgende

Inmiddels werk ik al geruime tijd bij Fleurâge en nog steeds elke dag met veel plezier. Een werkdag is voor mij erg afwisselend omdat ik zowel in de zorg als in de activiteiten werk.
Op een dinsdag bijvoorbeeld begin ik met zorg, help ik de bewoners de dag opstarten en drinken we koffie. Daarna start ik met mijn activiteiten. Ik ga bij een aantal bewoners langs voor specifieke begeleiding, wat varieert van mozaïeken tot een rondje fietsen op de duofiets. Doordat we kleinschalig zijn bouw je echt een band op met de bewoners, maar ook met familieleden.

Het mooie van mijn baan is dat ik mezelf kan zijn en doen waar ik goed in ben. Mij bezighouden met het stukje welzijn van de bewoners, ze een leuke dag bezorgen. Het voelt voor mij ook niet altijd als werken. Wat ik leuk vind aan werken bij Fleurâge is dat je samen met collega's de dag draait. Ieder heeft zijn eigen taken, maar helpt elkaar waar nodig is waardoor je echt als een team op de werkvloer staat. Ook daarom is het denk ik ook belangrijk dat je flexibel bent, sociaal, open staat voor feedback en leergierig blijft. In de twee jaar dat ik hier nu werk heb ik ook onwijs veel geleerd. Op werkgebied, maar ook over mezelf. Hoe mooi is dat! Ik hoop daarom ook hier nog lang te werken met veel plezier!

Het lukt me nog beter om mij te verplaatsen in de mens.Marina, Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Bij Fleurâge heb ik me vanaf dag een welkom gevoeld. Ik ben als herintreder binnengekomen. Als jonge vrouw van zeventien had ik al eerder voor dit vak gekozen, nog jong en relatief weinig werk- en levenservaring. Ik heb toen gedurende twintig jaar veel ervaring opgedaan, op een aantal verschillende werkplekken. Ongeveer vier jaar geleden is Fleurâge op mijn pad gekomen, en wat heb ik enorm veel geleerd afgelopen jaren. Gesteund door collega’s en directie die goed zien wat je eigen kwaliteiten zijn. Er is ruimte voor groei en verbreding/verdieping van je kennis door het volgen van cursussen, e-learning en bijscholing. Door de vele werkervaring en daarnaast levenservaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, lukt het mij nog beter om mij te verplaatsten in de mens. Ik ben dan ook zeer geïnteresseerd in de persoon achter de dementie, wat heel goed aansluit op de visie van Fleurâge ‘Ken je bewoner’. In november 2019 de opleiding van GVP= Gespecialiseerd verzorgende Psychogeriatrie afgerond. Doordat de Villa kleinschalig is voel ik mij nog meer betrokken bij bewoners, familie en collega’s. De sfeer, de verschillende teams, de Villa en de aankleding maken het geheel tot een voor mij bijzondere en fijne werkplek.

Korte communicatie lijnen, samenhorigheid en bevlogenheid!Samantha, coördinerend kwaliteitsverpleegkundige

In 2005 ben ik begonnen aan mijn verpleegkundige carrière. Ik heb de kans gehad om in diverse organisaties te mogen werken en heb een passie ontwikkeld om bezig te zijn met de kwaliteit van de zorgverlening in de breedste zin van het woord.

Sinds januari 2023 ben ik als Coördinerend kwaliteitsverpleegkundige werkzaam voor Fleurâge Residences. Wat me enorm aanspreekt in een kleinschalige organisatie als Fleurâge zijn de korte communicatie lijnen, de samenhorigheid om de hoogst haalbare zorg voor kwaliteit van leven voor onze bewoners na te streven en de bevlogenheid en de passie van het management. We doen het echt gezamenlijk.

De teams bestaan uit een mix van verschillende leeftijden, ervaringen achtergronden en kennis. Die combinatie zorgt voor een sterk team wat er voor elkaar is en wat van elkaar kan en wil leren. Daar ben ik graag een onderdeel van.

Er wordt veel geïnvesteerd in jou als medewerker om je verder te ontwikkelen. Er wordt echt gekeken naar wat je talenten zijn en waar je passie ligt.

Als kwaliteitsverpleegkundige houd ik me o.a. bezig met allerlei zorgprocessen met als meest belangrijke doel; de best mogelijke zorgverlening bieden op alle vlakken. Ik werk graag mee in de directe zorgverlening en werk gezamenlijk met de bewoner en hun naaste aan een op maat gemaakt Leefzorgplan. We steken veel energie in het echt leren kennen van onze bewoners.

Want het gaat tenslotte niet om HOE oud we worden maar HOE we oud worden!

Spreekt dit je aan?  Onder het genot van een kopje koffie maak ik graag kennis met je op onze prachtige woonlocatie in Bloemendaal.

Bij Fleurâge heb ik de kans gekregen mezelf te ontwikkelen.Hanneke, activiteiten begeleider en verzorgende

Als kind fietste ik met mijn ouders langs het mooie witte gebouw aan de Kennemerweg, niet wetende dat ik daar jaren later zou gaan werken. Corona zorgde ervoor dat ik mijn baan als communicatie/marketing medewerker bij de Stadsschouwburg Velsen kwijt raakte na 18 jaar. Ik heb altijd van de oudere medemens gehouden en ben me gaan verdiepen in de ‘wondere’ wereld van mensen met dementie. Ik besloot mezelf om te scholen en heb een module ‘zorg en ondersteuning aan mensen met dementie’ gevolgd en heel veel boeken gelezen over het haperende brein. Een investering die me inmiddels veel heeft gebracht. Ik benaderde de directie van Fleurâge en kreeg de kans stage te lopen. Er ging een wereld voor mij open, door de kleinschaligheid is hier tijd voor bewoners, daarnaast heb ik veel mogen leren van het betrokken team. Na de stage periode mocht ik blijven. Als activiteiten begeleider startte ik met wekelijks te zwemmen in Nieuw Unicum met een groepje bewoners. Daarnaast werd mij gevraagd of ik het leuk zou vinden assistent zorgverlener te worden. Ik ben nieuwsgierig en leergierig, dus stond hiervoor open en ben hierin begeleid, waar nodig mag ik nu bewoners met het opstarten van hun dag helpen. Het persoonlijke contact wat je tijdens een zorgmoment hebt, ervaar ik als heel waardevol. Bij Fleurâge heb ik de kans gekregen mezelf te ontwikkelen. De bewoners hebben mijn hart gestolen en elke dag loop ik met veel enthousiasme de villa binnen.