HOTSOX ACTIE voor de Reddingsbrigade

FleurageActiviteiten, Ingezonden bericht

Mw. G. de Vries-Westermann

Zoals bekend kunnen iedere maandag bewoners van de Fleurâge een uurtje zwemmen in Nieuw Unicum in Zandvoort. Tot voor kort werden wij daar naar toe gebracht en opgehaald in onze onvolprezen oude bus “Het komt er niet op aan hoe oud wij zijn, maar HOE wij oud zijn”. Veelal was toen Leendert Parlevliet als vrijwilliger onze chauffeur. Vaste prik daarbij was en is nog steeds dat wij via de Boulevard van Zandvoort terug rijden om te kunnen genieten van het altijd wisselende mooie uitzicht op zee. Daarbij passeren wij in de bocht van de Zeeweg in Bloemendaal aan Zee de Reddingspost van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade.

Begin december 2021 vertelde Leendert ons dat deze Reddingsbrigade gerund wordt door volledig opgeleide professionele vrijwilligers. Dit kan uitsluitend dankzij sponsoren, donateurs en de gemeente Bloemendaal. Nu zou in juni 2023 deze Reddingsbrigade 100 jaar bestaan, waartoe een  Jubileumfonds werd opgericht. Leendert kwam hiervoor snel in actie. Via een vriendin van een nichtje kon hij tegen een heel laag tarief een grote onverkochte voorraad sokken kopen. Hij overtuigde zijn Lions Club Zuid-Kennemerland om de sokken ten bate van het Jubileumfonds te verkopen. Dit werd DE HOTSOX ACTIE. Dat betekende dat de Lions zoveel mogelijk dozen met 3 paar fantasiesokken voor € 10,00 per doos probeerden te verkopen.

Onze meerijdende begeleidster werd meteen enthousiast en stelde voor dat ook wij zouden proberen in de Fleurage wat dozen te verkopen. Besloten werd dat de dozen op appartement 1 zouden komen om ze van daaruit te verkopen. We begonnen voorzichtig met tien dozen dames- en tien dozen herensokken.

Maar toen het eerste schaap over de dam was, was ook meteen het hek van de dam. Iedereen was zó enthousiast over deze vrolijk gekleurde fantasiesokken! Het werd een hilarisch onderwerp van gesprek in de Fleurage. Je kon geen vrolijker cadeau onder de Kerstboom bedenken dan deze HOTSOX! Het resultaat was dat er in de Fleurâge 62 dozen werden verkocht.

Als dank voor dit feit -spontaan begonnen in de Fleurâgebus- heeft het bestuur van de Reddingsbrigade het aardige idee bedacht om Leendert Parlevliet, samen met zijn vrouw Cisca en mij, mevrouw de Vries van appartement 1, uit te nodigen voor een soort rondleiding bij de Reddingspost van de B.R.B. En zo kregen wij op 6 juli van Ruud Cloeck, voorzitter sinds 1986 (!), en zijn broer Fred een bijzondere uitleg over de Bloemendaalse Reddingsbrigade met een uitgebreide tour per terreinwagen over het strand.

De B.R.B. is een groep mensen -vaak jong en oud uit één familie- die vrijwillig en serieus hard werken om langs de Bloemendaalse kust mensen in nood te redden. Ik ben enorm onder de indruk van wat ik die dag hoorde en zag en voelde mij bevoorrecht dat ik hiervoor was uitgenodigd omdat de verkoop toevallig via mij liep. Terwijl het natuurlijk eigenlijk zo is, dat dit nooit gebeurd was als niet zoveel bewoners en personeel zich zo volhardend op de vrolijke HOTSOX gestort hadden.

Daarom namens de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade HEEL VEEL DANK! Alles rondom HOTSOX was voor mij een bijzonder leuke ervaring!

P.S. De HOTSOX  ACTIE van de Lionsclub heeft in totaal bijna € 12.000 opgeleverd!