uitstapje met vrijwilliger

Dit gevoel is onbetaalbaar!

FleurageNieuws

VRIJWILLIGERSWERK: Dit gevoel is onbetaalbaar!

Eenzaam en voortlevend met het gevoel er nauwelijks meer toe te doen: voor veel ouderen in Nederland is dit helaas de realiteit van alledag. Ook in verzorgingshuizen, want door niet aflatende bezuinigingen op de zorgkosten, blijft er steeds minder geld over voor de ‘extra’s’: even samen buiten een wandeling maken, een onderhoudend uitstapje maken of gewoon de tijd kunnen nemen voor een goed gesprek. Bij zorginstelling Fleurâge Residences in Bloemendaal worden deze en nog veel meer andere sociale bezigheden die het leven de moeite waard houden, dagelijks aangeboden aan de bewoners en dagbestedingscliënten. Om dit in de toekomst te kunnen blijven doen, is hulp van vrijwilligers evenwel onontbeerlijk.

LUISTEREND OOR, HELPENDE HAND

Niet iedereen is geschikt om ouderen een luisterend oor en een helpende hand te bieden. De belangrijkste vereiste om vrijwilliger te worden is misschien wel de bereidheid om je voor een langere tijd te committeren aan een goed doel. Het kost tijd om het vertrouwen van bewoners en dagbestedingscliënten te winnen en een band met ze op te bouwen; het personeel van Fleurâge helpt daar graag bij en steekt vaak veel tijd in het introduceren en begeleiden van vrijwilligers.

GELUK EN GENOEGDOENING

Het structureel schenken van wat vrije tijd aan hulpbehoevende ouderen betaalt zich dubbel en dwars terug. Niet in geld, het is immers vrijwilligerswerk, maar in persoonlijk geluk en genoegdoening. Het geluksgevoel dat onlosmakelijk is gekoppeld aan iets voor een ander te kunnen betekenen. “ Dit gevoel is onbetaalbaar “, aldus een van de vaste vrijwilligers van het eerste uur bij Fleurâge. Bovendien: ‘de Villa’ biedt huisvesting en 24-uurs zorg aan ouderen die een rijk en actief leven achter de rug hebben. Zij hebben hun gesprekspartners en hulpverleners een schat aan levenswijsheid te bieden!

VRIJWILLIGERSWERK BIJ FLEURÅGE

Bij Fleurâge zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die graag omgaan met ouderen en die bereid zijn om op een regelmatige basis mee te helpen bij activiteiten en uitstapjes of die het leuk vinden om aan één of meerdere bewoners individuele tijd en aandacht te geven. Wil je ook zo’n onbetaalbaar gevoel? Kom dan kennis maken; stuur een mail naar villa@fleurage-residences.nl of bel naar 023-5252208.